Steven Steiger wint de beker van MGC Oirschot

logo mgc fullcolorWoensdagavond 11 september vond, naast de huldiging van het 1e team door de gemeente Oirschot, ook de halve finale en de finale van de beker van MGC Oirschot plaats.

In de eerste halve finale was het spannend tussen Loes van Gisbergen en Rick Peeters. Rick wist op de korte baan toch orde op zaken te stellen en stond als eerste speler in de finale.

De andere halve finale was tussen Jo Wouters en Steven Steiger. Jo won wel op de korte baan, maar kon het verschil van 4 slagen dat Steven had gemaakt op de lange baan niet meer goed maken. Finale dus Steven tegen Rick.

Steven begon de finale op de lange baan met goed spel en miste (weer) baan 3 op een haar. Rick kon goed volgen maar op de laatste banen gaf hij toch te veel slagen weg. De stand na de lange baan Steven 35 - Rick 40.

Een geluk was dat de verlichting ons dit jaar niet in de steek liet (moet toch gesaboteerd zijn door René Bos). Steven had zich al voorbereid op het spelen zonder verlichting, maar kon toch de mijnwerkerslamp in de tas laten. Na baan 2 ging bij Rick wel het licht uit en Steven wist deze bekerfinale winnend af te sluiten met 60 slagen.

 

De poule werd gewonnen door de man met de meeste jaren ervaring en daardoor natuurlijk veel inzicht: Ad Matthijsse. Bedankt aan alle leden die aanwezig waren om de spelers te steunen tijdens de bekerfinale en de huldiging van de landskampioen.

Steven, proficiat met deze overwinning. Ik hoop dat als je de beker met de grote oren mee in bed neemt, Ali er nog bij kan...

Alle uitslagen van dit bekerseizoen vindt u hier.