Uitslag 2 tegen 2 toernooi MGC Oirschot

logo mgc fullcolorOp zondag 28 juli is onder zeer goede weersomstandigheden voor de derde keer het Twee tegen Twee toernooi van MGC Oirschot gehouden op onze korte baan. Door de regen- en onweersbuien van zaterdagnacht waren de banen bezaaid met bladeren en takken, dus eerst moest alles schoongemaakt worden voor de training en later de wedstrijd kon beginnen.

Aan de start 18 koppels van diverse verenigingen die gingen strijden om de winst in deze wedstrijd. De winnaars van vorig jaar Steven en Natasja mochten als eerste van start en lieten direct zien dat er met hun ook dit jaar rekening moest worden gehouden. Een rondje 21 was het resultaat. Het laatst gestarte koppel Henk en Mees antwoordden hierop met een rondje 20 en gingen daarmee na 1 ronde aan de leiding.

In de tweede ronde speelden Steven en Natasja weer 21. Dat het toch nog een spannende dag zou worden lieten Wilbert (in een prachtig geel shirt) en Roel zien door na twee rondes met resp. 21 en 22 op een 2e plaats te staan met maar 1 slag achterstand op Steven en Natasja. Henk en Mees probeerden aan te pikken op de derde plaats.

En de spanning werd er in de derde ronde ingehouden door opnieuw Wilbert en Roel die na een rondje 19 op gelijke hoogte kwamen met Steven en Natasja. Ook een opvallende prestatie in de derde ronde voor ons oudste lid Ad Matthijsse, die samen met Alban een zeer mooie score van 21 holeslagen wisten te halen.

Maar in de 4e ronde lieten Steven en Natasja zien dat er wat hun betreft geen tegenstand meer werd geduld en na een rondje 19 voerden zij weer de ranglijst aan, gevolgd door Chris en Loes die in deze ronde het enige gespeelde rondje van 18 holeslagen spelen en hierdoor de extra prijs op konden halen voor deze prestatie.

Na de 5e ronde was het klassement al opgemaakt voor plaats 1 en 2 maar werd in de laatste ronde een harde strijd gestreden voor plaats 3 door Loes en Chris, Cees Derks en Martin Mulder en Wilbert en Roel. Het laatstgenoemde koppel stond met 107 holeslagen 1 slag voor op Loes en Chris en Cees en Martin die beiden 108 holeslagen hadden.

Door Steven en Natasja werd het toernooi is stijl afgesloten met een rondje 19 en zij mochten zich winnaars noemen van het Twee tegen Twee toernooi met 121 holeslagen. De tweede plaats was voor Henk en Mees met met 127 holeslagen. Wilbert en Roel lieten het deze laatste ronde liggen met 24 holeslagen en verspeelden zo ook de derde plaats. De strijd om deze derde plaats werd in dezelfde poule uitgevochten door Loes en Chris die tegen Martin en Cees speelden.

Tot op het laatst bleef het spannend maar Loes en Chris wisten hun poulegenoten af te troeven met 20 holeslagen tegen 21 voor Cees en Martin.

 

Al met al weer een zeer geslaagd TTT in Spoordonk met veel spanning, sportiviteit en natuurlijk gezelligheid. Wederom is weer bewezen dat het initiatief van MGC Oirschot drie jaar geleden met het eerste Twee tegen Twee toernooi een gouden greep is geweest om weer meer spelers naar een toernooi te krijgen. Jammer dat er uit het eigen district Zuid bijna geen andere deelnemers waren.

Alle winnaars gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt voor jullie deelname en tot volgend jaar!

Klik hier voor de volledige uitslag.