Oirschot 1 voor 3e keer op rij KAMPIOEN !!

logo nmbOirschot 1 is voor de 3e keer op rij kampioen geworden van de Landelijke Hoofdklasse! Door ook de vierde wedstrijd te winnen, ditmaal in Spoordonk op de langebaan, slaagden zij erin om tot nu ongeslagen te blijven en er was geen team dat in hun buurt kon blijven, het kampioenschap is dan ook zeer verdiend, CHAPEAU!!

Appelscha 1 heeft het in de voorgaande wedstrijd (thuis in Appelscha) nog even geprobeerd, maar ging in Spoordonk volledig onderuit en werd zelfs laatste in het dagklassement.

In de eerste ronde deed De Vrije Slag een aanval op de koppositie van Oirschot door deze ronde winnend af te sluiten met 202 slagen, maar vanaf de tweede ronde had je aan 202 slagen niet meer genoeg om een ronde te winnen. De tweede en derde ronde werden winnend afgesloten met 196 slagen door Oirschot 1.

Holeridders deed vooral goed zaken in de vierde ronde door deze te winnen, ook met 196 slagen. De Holeridders gingen steeds beter draaien, omdat zij zagen dat Appelscha een hele hoge score neerzette in de tweede ronde, te weten 232. Hierdoor zagen de Ridderkerkers hun kansen op de tweede plaats in het eindklassement stijgen. Op de derde plaats eindigde De Vrije Slag. vierde werd Zoetermeer, Oirschot 2 werd helaas slechts vijfde, voor Appelscha.

Oirschot 2 en Zoetermeer hebben nu allebei 9 punten en zullen in Leeuwarden alles moeten geven om niet laatste te worden, want de laatste plaats betekent wellicht een promotie/degradatie-wedstrijd tegen de kampioenen van de districten uitkomende in de eerste klasse.

Hans Verkooijen van Oirschot 1 was met afstand the man of the match met rondjes 33, 31,31 en 29. Het laagste rondje was voor André van Vliet van Appelscha 1 met 28.

Oirschot speelt nu van 3 tot en met 5 oktober de Europacup in Holesov (Tsjechië).

De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen 2013 vindt plaats in de Friese hoofdstad Leeuwarden op 16 juni, aanvang 10.00 uur.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand na 4 wedstrijden.