Verslag 3e LHK wedstrijd Aalsmeer

logo nmbKun je tevreden zijn met een tweede plaats?

Ja, is het antwoord op de titel. Als je als tweede eindigt bij de derde Landelijke Hoofdklasse wedstrijd in Aalsmeer en je directe concurrent wordt vierde, dan kan je tevreden terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

Zat er meer in? Ja, dat is duidelijk als je de uitslagen erbij neemt. Het team van Zoetermeer wist ons team met slechts één holeslag voor te blijven. Iedere speler van Oirschot zal zeker weten waar hij of zij die slag voor een gelijke eindnotering, of twee slagen voor een overwinning, heeft laten liggen. Maar dat geldt ook voor het team van Geldrop. Zij eindigden op hun beurt weer één holeslag achter het team van De Hole Ridders. Het gevolg van deze uitslag is, dat ons team haar voorsprong verdubbelde van twee naar vier punten. Dan kan je spreken van een prima uitslag.

Eerst zag het er niet naar uit dat er überhaupt gespeeld zou kunnen worden. De zaterdagtraining verliep in een heerlijk zonnetje met een temperatuur van rond de 20 graden. Maar weeronline voorspelde niets goeds voor de zondag. Het ging er niet om wanneer het ging regenen, maar hoeveel regen er zou vallen.
En inderdaad. Het inspelen werd zondag uitgesteld naar de eigenlijke starttijd van half tien en het startschot zou rond kwart over tien gelost worden. Het doel van de dag was, dat er minimaal twee ronden gespeeld zou worden zodat de wedstrijd geldig verklaard zou kunnen worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Er werd gestart, maar niet voor lang. Net een half uurtje onderweg trokken de wolken samen boven Aalsmeer en viel het hemelwater rijkelijk naar beneden. Gelukkig was het maar een buitje en kan de wedstrijd na een half uur weer hervat worden.

De eerste halfdroge ronde werd op het conto geschreven van ons team. Een goede ronde zonder scores die naar boven uitschoten brachten ons één slag voor de Zoetermeerders. De Hole Ridders klampten aan en Geldrop 1 zweefde een beetje tussen hoop en vrees. Geldrop 2 en Drachten misten de bus en konden alleen maar hopen dat de schade beperkt zou blijven.

Een geheel droge tweede ronde was duidelijk ten gunste van de scores. Ons team liet maarliefst viermaal een score noteren van 29. Een rondje 30 en 31 completeerde het rondetotaal. Maar met 177 holeslagen moesten wij Zoetermeer voorlaten gaan die ronde. Zij hadden een rondje 176 geslagen, de laagste teamscore van de dag. Gevolg was, dat deze twee teams samen de lijst aanvoerden en afstand hadden genomen van de resterende teams.

Ook om plaats drie en vier was het spannender geworden. Geldrop had de eerste ronde 7 slagen verloren ten opzichte van de Hole Ridders, maar wonnen er weer vijf terug. De rondescores waren alleen te hoog voor aansluiting voor de top twee. Ook Drachten wist een plaats te stijgen door 11 van de 9 slagen goed te maken ten opzichte van Geldrop 2.

Voor het begin van de derde ronde werd al duidelijk dat de wedstrijd waarschijnlijk ingekort zou worden. De donkere wolken pakten zich samen en het was gewoon wachten totdat het ging regenen. Wonder boven wonder kon de derde ronde toch nog in zijn geheel uitgespeeld worden, zij het met één regenonderbreking.

De tweede plaats was een feit en Zoetermeer kon gefeliciteerd worden met een overwinning. Er moest wel even gerekend en gewacht worden wie er derde cq vierde werd. Het dubbeltje viel onze kant op. Met nog één speler van Geldrop 1 en de Hole Ridders nog op de baan bleek dat deze teams gelijk stonden. Remon Verveer (Hole Ridders) wist toch net één slag beter binnen te komen dan Patrick Prins (Geldrop 1). De vreugde kon niet op bij de leden van ons team. Drie wedstrijden gespeeld en vier punten voorsprong. Dit is een ongekende luxe.

De volgende wedstrijd is over twee weken en wordt gespeeld op de banen van MGC Geldrop (lang). Een thuiswedstrijd dus, voor de nummer twee in de ranglijst. Kunnen zij dit voordeel benutten of zal de ervaring en klasse van ons team korte metten maken met de aspiraties van Geldrop?

In het gunstigste geval kan ons team zelfs kampioen worden in het hol van de leeuw. U kunt daarbij zijn en het eerste team van jullie vereniging een hart onder de riem steken.

Wij rekenen op jullie, hopelijk massale steun.

Steven