Eerste LHK 2015 valt in het water

logo nmbVelen hadden reikhalzend uit gekeken naar de start van een nieuw seizoen van de Landelijke Hoofdklasse. Het team van onze vereniging was zelfs al twee zaterdagen voor het wedstrijdweekend wezen trainen om goed voorbereid aan de reeks van vijf wedstrijden te beginnen.

Ook dit jaar heeft er weer een verschuiving in ons ledenbestand plaatsgevonden. Ramon Craane heeft aangegeven om het een jaartje wat rustiger aan te doen en Jeroen van Holland heeft de keuze gemaakt om dit jaar voor het team van de Holeridders uit te komen. Aangezien we vorig jaar eigenlijk acht spelers hadden voor het LHK-team, waar zeven voldoende was, zitten we nu in principe met één man tekort. Gelukkig hebben wij ook een her-intreder in de persoon van Dirk-Jan van de Laak.

LHK Geldrop 20150329 1Dirk-Jan zal niet alle wedstrijden meespelen, zodat er ook nog plaats is voor de jeugd van onze vereniging, Nick Verkooijen. Nick heeft het vorig seizoen flinke stappen gemaakt en we willen kijken of hij deze stijgende lijn door kan zetten.

De vaste kern van dit team bestaat nog steeds uit Ilona de Kok, Natasja Klarenbeek, Chris Campfens, Martin van Holland, Hans Verkooijen en Steven Steiger.

Ook de coaching en begeleiding is weer in handen van Peter Joost Middag en de altijd lief lachende Loes van Gisbergen.

Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld in Geldrop (korte baan, 29 maart), twee keer Appelscha (filt baan, 12 april en 10 mei), Ridderkerk (bongni baan, 26 april) en in Spoordonk inclusief de afsluitende BBQ (Nederlands systeem, 31 mei).

De reservedatum (28 juni) is inmiddels al bezet, omdat de eerste wedstrijd dus al in zijn geheel verregend is. De app van weeronline zal de afgelopen week door menig speler geraadpleegd zijn, maar dit mocht niet baten. De voorspellingen waren zelfs gedaald tot het weercijfer één, slechter kon dus niet.

LHK Geldrop 20150329 2Tijdens de zaterdagtraining was er een buitje dat het ritme verstoorde, maar uiteindelijk sloten we de zaterdag tevreden af. De opstelling werd besproken, de lekkere cup cakes waren op en iedereen werd bij het naar huis gaan nog even herinnerd aan "de klok verzetten" in verband met de zomertijd.

Zondag begon redelijk droog, zodat het inspelen zonder problemen verliep. Totdat Hans zich per telefoon meldde met autopech. Jaja, autopech... Zomertijd pech bedoelde hij zeker. De auto wilde niet starten omdat de deur niet goed dichtgedaan was en de binnenverlichting de hele nacht een aanslag gedaan had op de stroomvoorziening. Gelukkig heeft Hans een broertje dood aan inspelen en kwam hij nog net op tijd aan om de openingswoorden aan te
horen.

De handdoeken werden tevoorschijn gehaald en de wedstrijd kon beginnen, in de regen. Motregen, wat hardere regen en weer wat minder hemelwater wisselden elkaar af tijdens de eerste ronde, voordat Huib Plugge, wedstrijdleider van de LHK, er een einde aan maakte door de wedstrijd te onderbreken. Het was inmiddels rond de klok van half twaalf en er werd afgesproken om de wedstrijd te hervatten rond twee uur, het eerstvolgende droge moment volgens de weeronline-app.

Jammer genoeg hadden de voorspellers het niet bij het rechte eind zodat de wedstrijd om half twee in zijn geheel afgelast werd en verplaatst werd naar de eerder genoemde reservedatum 28 juni. Dan zal de wedstrijd weer van voor af aan gestart worden.

Maar zoals bij ieder nadeel zit er ook een voordeel vast aan het slechte weer. De jarige oud-lid Wilbert van Helmond
werd uitgebreid gefeliciteerd met zijn zeventigste verjaardag en zijn meegenomen appeltaart viel bij de meesten in goede aarde.

Zo kwam er een eind aan de eerste wedstrijddag en ging iedereen met de staart tussen de benen naar huis om de ballen, sticks, poetsdoeken en paraplu's te drogen voor de volgende wedstrijd.

Steven Steiger