MGC Oirschot grossiert in medailles bij NK Combi/Matchplay

logo nmbIn het weekend van 24 en 25 mei is in Geldrop het NK Combi en Matchplay gespeeld, waarbij MGC Oirschot grossierde in flink wat medailles.

NK Combi

Bij de NK Combi geen echte verrassingen, de prijswinnaars waren ook vooraf favoriet voor het podium. Bij de Heren startte René Bos (De Vrije Slag Wageningen, voorheen MGC Oirschot) met een uitstekende combi ronde van 46 en daarmee liet hij zien dat er goede scores op de banen in Geldrop mogelijk waren. Helaas waren de combirondjes (1 rondje lang + 1 rondje kort) onder de 50 slagen op één hand te tellen. De lange baan heeft een nieuwe ondergrond gekregen en op sommige banen loopt het nu iets trager, de korte baan was goed schoongemaakt en de hindernissen hebben een verfje gehad, het geheel ziet er goed uit. Kampioenschap waardig.

René Bos kende een uitstekende eerste 3 combironden en heeft daarmee vanaf het begin boven aan gestaan. Voor de tweede plaats waren lange tijd Hans Verkooijen en Steven Steiger in de race. Ook Hans Verkooijen kende een derde combironde van 46 slagen. Rick Peeters (Drachten) eindigde op een knappe vierde plaats en ook hij speelde een combironde van onder 50, te weten 47. Uiteindelijk werd Steven Steiger tweede dankzij een uitstekende vijfde combironde van 49. Zijn naaste concurrent voor de tweede plaats was Hans Verkooijen, maar die verloor in de slotronde ten opzichte van Steven maarliefst twaalf slagen en dat betekende een derde plaats voor Hans, Steven werd zeer verdienstelijk tweede. De eerste zes van het klassement waren: 1. René Bos 256, 2. Steven Steiger 262, 3. Hans Verkooijen 266, 4. Rick Peeters 272, 5/6. André van Vliet en Chris Campfens 273.

Natasja Klarenbeek (óók al uitkomend voor MGC Oirschot) staat al jaren op eenzame hoogte en werd opnieuw Combikampioen met 261 slagen. Door velen ook gezien als de beste van allemaal en dat moet je dus wel iedere keer weer laten zien, maar met ogenschijnlijk gemak slaagt Natasja daar wel in en krijgt zij door winst van dit NK opnieuw punten voor de Wereldranglijst.
Tweede werd Ilona de Kok (MGC Oirschot) met 284 slagen en derde Wendy van Luijpen (Ridderkerk) met 285 slagen.

Bij de Jeugd drie deelnemers, de broers Youri en Jarno Bottenberg (Drachten) en Nick Verkooijen (Oirschot) Youri was tijdens het hele weekend de beste met 283 slagen. Tweede werd Jarno met 292 slagen en Nick werd derde met 366 slagen.

NK Matchplay

Het NK Matchplay verliep niet bepaald soepel en dat werd mede veroorzaakt door een computerstoring. Sommigen hebben meer dan twee uur moeten wachten na afloop van de NK Combi om weer verder te spelen. De topsportcoördinator verontschuldigde zich en heeft toegezegd dat dit voortaan anders geregeld zal worden. Het was het enige smetje op een verder soepel verlopen evenement, waar bij MGC Geldrop zich een prima gastheer toonde.

De NK Matchplay kende weinig verrassingen. Bij de heren ging de winst naar Hans Verkooijen, die in de finale René Bos wist te verslaan. Bij de dames ging de winst ook hier naar Natasja Klarenbeek, met Wendy van Luijpen als verliezend finaliste. Verder was er een knappe derde plaats voor Loes van Gisbergen.

Uitslag NK Matchplay:
Heren: 1. Hans Verkooijen (Oirschot), 2. René Bos (Wageningen), 3. Rick Peeters (Drachten)
Dames: 1. Natasja Klarenbeek (Oirschot), 2. Wendy van Luijpen (Ridderkerk) 3. Loes van Gisbergen (Oirschot)
Jeugd: 1. Youri Bottenberg (Drachten), 2. Jarno Bottenberg (Drachten), 3. Nick Verkooijen (Oirschot)