MGC Oirschot landskampioen 2014!

logo nmbLandskampioen 2014!

Op zondag 1 juni is het 1e team van Oirschot wederom (voor de vierde keer op rij) landskampioen geworden op de banen van De Vrije Slag in Wageningen. Met nog 1 inhaalwedstrijd te gaan is het team onbereikbaar voor de concurrentie.

kampioen2014

Vooraf was veel vuurwerk voorspeld om de ongeslagen status van Oirschot te breken en de thuisvereniging was er op gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Helaas zoals vaak gaat het thuisvoordeel niet meer op en moest De Vrije Slag genoegen nemen met de teleurstellende 5e plaats en de hoop op een kampioenschap was voorbij dit jaar. Opmerkelijk was dat Kees van de Peppel niet in de basis was opgenomen, een zeer opmerkelijke beslissing.

Veel beter verging het MGC Drachten: met veel jeugdige toppers in hun team wisten zij Oirschot het vuur aan schenen te leggen en na de laatste slag eindigden zij gelijk met Oirschot op de eerste plaats. Appelscha, ook al zo'n beloftenteam met veel jeugdspelers, eindigden (na de eerste twee rondes goed tegenstand te hebben geboden) op de derde plaats met 19 holeslagen meer dan Oirschot en Drachten.

Zoetermeer was de club waar MEER in zit, alleen vandaag even niet, eindigde op de 4e plaats. Dat Tom Pardaans node gemist wordt dit jaar bij Ridderkerk is voor de insiders geen geheim. Teleurstellend eindigde dit team wederom op de laatste plaats en zij zijn nu officieus gedegradeerd. Alleen als er zich geen enkel ander team aandient voor de LHK van 2015 kunnen ze dan hun opwachting weer maken. Of er moet bij de inhaalwedstrijd in Zoetermeer nog een heel groot wonder gebeuren.

Man of the Match vandaag: Rick Peeters van Drachten met 85 holeslagen de beste speler in deze wedstrijd. Maar ook Ruud Slappendel (86) en Theo Hendriksen (87) speelden een prima pot.

Dus kunnen we ons weer op gaan maken voor de Europacup voor Landskampioenen dit jaar in Schriesheim, Duitsland. Ook begint natuurlijk weer de sponsoractie "Vrienden van de Landskampioen" en is de kampioenschapsbal "MGC Oirschot Landskampioen 2014" reeds in bestelling. Nadere informatie hierover volgt.

Het kampioensteam van Oirschot: Martin van Holland, Ilona de Kok, Chris Campfens, Natasja Klarenbeek, Steven Steiger, Hans Verkooijen en Jeroen van Holland. Het team wordt gecoacht door Peter Joost Middag en Loes van Gisbergen. Gefeliciteerd met het 4e kampioenschap op rij!!!

De volgende belangrijke wedstrijd is de NK heren 6-tallen en Dames 3-tallen, waar Oirschot gaat proberen om voor het eerst ook met een damesteam naar de Europacup te gaan. Deze wedstrijd vindt plaats op de banen van Duno in Doorwerth

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand.

Verslag door Peter van Gisbergen.