Oirschot wint 3e wedstrijd op rij in LHK

logo nmbOp zondag 4 mei 2014 werd de derde wedstrijd van de Landelijke Hoofdklasse gespeeld in Appelscha. MGC Oirschot pakte daarin hun derde winst op rij en nam hierdoor een voorsprong van 6 punten in de totaalstand.

Het weekend op de mooie viltbaan in Appelscha was gezegend met goed weer. Op zaterdag waren alle teams weer zeer actief om zich voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd. Welk team zou MGC Oirschot, de leiders in de stand na 2 wedstrijden, aan kunnen vallen? Welke teams moeten zich zorgen gaan maken over degradatie?. Op vilt kan veel gebeuren, dus iedereen realiseerde zich dat deze wedstrijd waarschijnlijk de sleutel zal zijn voor de rest van het seizoen. Favoriet voor de zege vandaag was de thuisploeg van MGC Appelscha, laatste in de tussenstand en MGC Drachten, die veel en vaak in Appelscha spelen. Zouden zij in staat zijn MGC Oirschot te kloppen?

MGC De Vrije Slag pakte brutaal de leiding na ronde 1 met een score van 197, met een rondje 29 van good-old Wilbert van Helmond. MGC Zoetermeer was tweede (204) en leider MGC Oirschot stond op de derde plaats met 205. Favoriet MGC Drachten startte stroef met 226 op een vijfde plaats en de winst was daarmee voor hun al uit het zicht verdwenen.

In de tweede ronde kwam de thuisploeg van MGC Appelscha sterk opzetten met een ronde van 192, met een 28 van Zeno Folkertsma en een 29 van landelijk wedstrijdleider Roelof Hooijsma, waarmee ze nu tweede stonden na 2 ronden. De Vrije Slag speelde 203 en stond nog steeds op kop.

De derde ronde was close tussen alle teams en er gebeurde daardoor niets beslissends. De Vrije Slag stond nog steeds bovenaan, 5 slagen voor Appelscha en 7 voor Oirschot. Het zou allemaal aankomen op de laatste ronde.

In ronde 4 bewees drievoudig kampioen MGC Oirschot waarom zij de laatste jaren de Landelijk Hoofdklasse domineren. Met een briljante score van 192 grepen ze de zege alsnog en namen de 6 punten mee in de kofferbak richting Spoordonk. Chris Campfens speelde 28 en jongeling Jeroen van Holland, die zijn debuut maakte als basisspeler, deed het zelfs nog beter met 26!

MGC De Vrije Slag zakte naar de derde plaats door een ronde 217. Ook Appelscha passeerde De Vrije Slag and bleef zodoende op de tweede plaats, waarmee ze enkele belangrijke punten haalden in de strijd tegen degradatie. RMC De Hole Ridders eindigde laatste en hebben echt een goed resultaat nodig in de laatste 2 wedstrijden om degradatie te voorkomen.

Beste speler van de dag was Ruud Slappendel van MGC Zoetermeer met 114 (28,5 gemiddeld)

De volgende wedstrijd is in Zoetermeer op MOS (Nederlands systeem) op 11 mei, met thuisclub MGC Zoetermeer als de grote favoriet voor de winst.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand.

Verslag door Peter Joost Middag.