Oirschot wint moeizaam ook de 2e wedstrijd LHK

logo nmbVeel tijd om van de overwinning van vorige week na te genieten was er niet, want dit weekend stond de volgende wedstrijd alweer op de kalender.

Het was al weer een tijdje geleden dat er een wedstrijd gespeeld is in Geldrop, dus de we waren vol spanning wat we aan mochten treffen.

Ook voor deze wedstrijd was een extra trainingsdag op de kalender gezet. Bij aankomst troffen we een redelijk tot goed onderhouden Bongni-baan aan, die deels voorzien was van een rode laklaag met witte uitlegzone. Het zag er goed uit, maar de laklaag had toch wel enigszins invloed op de loop en snelheid van de bal. Ook voor de ex-Geldroppenaren was dit even wennen.

De officiële zaterdagtraining werd net als in Drachten in een voorjaarszonnetje afgewerkt en de neuzen werden dezelfde kant op gezet. Helaas werd zondag, net als in Drachten, het weer de spelbreker. De wind stak op, het was een stuk kouder en er moest wederom flink gepoetst worden. Geen water dit keer, maar rommel van de bomen, veel rommel.

Deze wedstrijd leek in eerste instantie af te stevenen op een debacle voor MGC Oirschot. Na de eerste ronde stond ons team met een score van 195 holeslagen op de laatste plaats. Dit hadden we niet verwacht van ons team.

Gelukkig kwam het herstel meteen in de tweede ronde, 181 holeslagen. We stegen met stip van de laatste naar de eerste plaats en hebben die niet meer afgegeven. Het werd nog wel even spannend toen ineens het team van MGC Zoetermeer zich in de strijd mengde voor de overwinning door De Vrije Slag en Drachten achter zich te laten. Maar zoals gezegd weet ons team, door middel van een solide laatste ronde, de eerste plaats in handen te houden zodat de tweede overwinning een feit is.

Gebak, een drankje en veelal opgeluchte gezichten. Zelf kan ik zeggen dat ik blij ben met deze twee overwinningen, waardoor de fundering van een vierde kampioenschap op rij gelegd is. Maar om nu te zeggen dat ik tevreden ben? Dat niet helaas, maar ik hoop dat ik niet de enige ben met deze mening. Het wordt tijd dat we onze tanden laten zien en dat we geen tegenstand dulden van andere teams.

Ook ben ik van mening dat de mentale trainingen van oud minigolfer Marcel Schlimbach een aanzienlijk aandeel hebben gehad in de laatste overwinning. We hebben geleerd om rustig te blijven, niet in het verleden en zeker niet in de toekomst te golfen. Andere teams hadden zich misschien al rijk gerekend na de eerste ronde, iets wat ten strengste afgeraden wordt tijdens de cursus MindFactor van Marcel.

Het eerste weekend van mei is in Appelscha de volgende wedstrijd van de LHK. Ook hiervoor is een extra trainingsdag ingepland, buiten de zaterdag ervoor. Het is natuurlijk wel in ons voordeel dat er extra getraind wordt, want het betaald zich uit zoals het blijkt. Alleen zijn de vrije weekenden hierdoor schaars geworden.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand.

Verslag door Steven Steiger.