Heren Oirschot kampioen, dames prachtig tweede!

logo nmbOp zaterdag 7 en zondag 7 juli vond in Boskoop het Nederlands Kampioenschap 3- en 6-tallen plaats. De heren spelen daarin met 6 spelers en een reserve, de dames met 3 en een reserve. De herenploeg bestond uit Martin van Holland, Peter van Gisbergen, Ramon Craane, Chris Campfens, Wilbert van Helmond, Steven Steiger en Piet van Gerven. De damesploeg bestond uit Paulien Jasper, Loes van Gisbergen en gastspeelster Wendy van Luijpen.

Het weer was prachtig, maar ook een paar graden warmer als waarmee was getraind. Het blijft dan altijd afwachten of het allemaal nog zo loopt als eerder.

De heren hadden slechts 1 tegenstander in de Trekvogels, toch jammer dat er niet meer herenteams de weg naar Boskoop hadden weten te vinden. Vooraf was niet duidelijk hoe sterk de heren van Trekvogels zouden zijn, ze hebben immers hun thuisbaan in Boskoop.

Na de eerste dag had Oirschot echter al een ruime voorsprong genomen van 49 holeslagen. En daarom moest er een nieuw doel gesteld worden voor de zondag. Coach Peter Joost Middag had de heren een opdracht meegegeven, de voorsprong diende te worden uitgebouwd naar 100 slagen. Helaas lukte dat niet, ze bleven op een voorsprong van 94 slagen steken. Dit ondanks de gouden wissel van de coach, die Peter van Gisbergen wisselde voor Piet van Gerven in de laatste ronde. Piet kwam de laatste ronde binnen met 23! Zo laag had hij het hele weekend nog niet gespeeld. Goed ingevallen! Maar al met al toch een prachtig resultaat, Oirschot is na de winst in de LHK ook onbedreigd kampioen van Nederland geworden!

Maar eigenlijk veel mooier was de prestatie van de dames van Oirschot. Ondanks dat de kleur van de medaille niet goud maar zilver was, kunnen we spreken over een prachtig resultaat. Voor het eerst deed er ook een damesteam van Oirschot mee aan de 3-tallen. Alex Jasper (man van Paulien, die in Duitsland in de Bundesliga speelt bij MGC Dormagen-Brechten) was bereid gevonden om de dames te coachen. Met zijn kennis en rust hebben de dames het tot het laatst spannend kunnen houden. Of eigenlijk, het werd steeds spannender!

Na de eerste dag hadden de meiden nog 14 slagen achterstand op koploper Leeuwarden. De achterstand liep in de 6e ronde nog met 5 slagen op (19 dus). Daarna werd echter een tandje bijgeschakeld en slonk de achterstand naar eerst 14, toen 6 en uiteindelijk 3 slagen vóór de laatste ronde. Maar helaas, na de laatste ronde had Oirschot net 1 slag teveel om een barrage af te dwingen. Een prachtige tweede plaats was hun deel. Maar zeg maar gerust een zilveren plak met een gouden randje!! Leeuwarden werd kampioen en mag naar de Europacup in Tsjechië.

Allemaal gefeliciteerd!

Klik hier voor de volledige uitslag.