Uitslagen 1e ronde beker

De eerste ronde van de beker van MGC Oirschot is gespeeld op 6 april. Er zijn bij de loting groepjes van 3 gemaakt waarvan de minst goede speler zou afvallen. Van de afvallers gaat de speler/speelsters met het beste gemiddelde ook nog door naar de 2e ronde.

Er waren afgelopen woensdag soms spannende wedstrijden bij. Zo moest bijvoorbeeld Martin van Holland (lid van de nationale selectie en sinds kort lid van MGC Oirschot) alles uit de kast halen om Rien Poirters van zich af te schudden.

Een barrage was noodzakelijk om te bepalen wie er af zou vallen. Deze barrage werd uiteindelijk beslist op de salto op de korte baan. Rien speelde voorop en sloeg de eerste slag tegen de salto aan. Maar vechtjas als hij is, hij sloeg de 2e slag erdoor en erin! Martin liet echter zien een koele kikker te zijn, hij sloeg een prachtige 1 op de salto en gaat mee in de koker voor de loting van de 2e ronde.

Doordat Rien met 63 slagen gelijk eindigde met een andere afvaller, Loes van Gisbergen, is een tweede barrage nodig om te bepalen of Rien alsnog een plaatsje is de 2e ronde kan bemachtigen. Rien was echter (in alle teleurstelling?) al naar huis gegaan, dus de barrage met Loes zal later worden gespeeld.

Klik hier voor de volledige uitslag