Oirschot 1 wint ook 2e wedstrijd LHK in Ridderkerk

logo nmbOok in Ridderkerk heeft Oirschot 1 de wedstrijd naar haar hand gezet met een hoofdrol voor the Man of the Match Hans Verkooijen. Hans speelde na 4 ronden 83 met rondjes 20, 23, 19 en 21. Oirschot heeft nu beide wedstrijden gewonnen en is met stip titelfavoriet voor het seizoen 2013. Deze wedstrijd begon met een temperatuur van -1,25 graden.

Het thuisspelende Hole Ridders begon de wedstrijd uitstekend met 131, Oirschot volgde op 3 slagen, de overige teams hadden al meteen het nakijken.

De tweede ronde werd gewonnen door Oirschot 1 met 136 slagen, De Vrije Slag herstelde in de tweede ronde en steeg in het tussenklassement van plaats 5 naar plaats 3, zij wisten deze stijgende lijn niet vast te houden wen werden uiteindelijk vierde. Het " jeugdige" team van Appelscha kwam in de derde ronde binnen met 130 slagen en deed goede zaken voor een wat stevige positie in de top 3.

Oirschot leverde in de derde ronde in en zag De Hole Ridders dichterbij komen, Oischot 1 voelde de hete adem van de Ridderkerkers in de nek, want het verschil tussen nummer 1 en 2 was slechts 1 slag in het voordeel van Oirschot 1 bij het ingaan van de laatste ronde. Oirschot 2 begon de eerste ronde met een knappe derde, maar verloor gaande weg het zicht op een plaats bij de eerste drie en streed met Zoetermeer voor plaats vijf en zes.

Aernout Folkertsma begon 18 over de eerste ronde en eindigde vervolgens de wedstrijd met 88 slagen. Behalve Aernout kende het team van Appelscha nog twee spelers die onder de grens van 90 wisten te spelen, namelijk André van Vliet en Zeno Folkertsma, beiden hadden 89. Maar zoals wel vaker de conclusie getrokken wordt dat niet de sterkste spelers het verschil maken tussen winnen en verliezen, maar juist de wat minderen. Hans Broodbakker had ook een fijne dag, want naast een rondje van 19 eindigde hij op 85. René Bos, tegenwoordig spelend voor zijn oude club De Vrije slag was de constantste speler van de dag met 4x 22. Ruud Slappendel speelde ook een goed wedstrijd en was ook nog net onder de 90 gebleven met zijn 89.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 21 april in Appelscha op Filt, de wedstrijd begint dan om 9.00 uur.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand na 2 wedstrijden.