Legt Oirschot in Drachten basis voor het kampioenschap?

logo nmbOp zondag 3 juni 2012 vond in Drachten de vierde wedstrijd van de Landelijke Hoofdklasse plaats. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk op de viltbaan van Appelscha gespeeld worden, maar de geplande renovatie van deze baan was niet op tijd klaar. Daarom werd, zoals afgesproken, uitgeweken naar Drachten.

Het werd een mooie dag voor Oirschot. Het af en toe vallen van een regendruppeltje kon beide teams niet deren, want na afloop bleek Oirschot 1 de beste van de dag te zijn met 352 holeslagen. Oirschot 2 wist na een spannende strijd, waar tot het laatste moment druk aan gerekend moest worden, de 2e plaats te veroveren met 365 slagen, net voor De Vrije Slag uit Wageningen met 366.

Door de winst van Oirschot 1 lijkt de basis gelegd te zijn voor een 2e Oirschotse titel. Met totaal 36 matchpunten heeft Oirschot 1 drie punten voorsprong op Oirschot 2 en zes op Holeridders, die volgende week nog een thuiswedstrijd tegoed hebben.

Zal het genoeg zijn voor een 2e titel op rij? Slaagt Oirschot 2 erin Ridderkerk voor te blijven in de totaalstand? Of kan het tweede team zelfs Oirschot 1 nog verrassen? We gaan het allemaal zien op zondag 10 juni op de lange baan van Ridderkerk !!

Klik hier voor een uitgebreid verslag van Steven Steiger

Klik hier voor de volledige daguitslag.

Klik hier voor de stand na 4 wedstrijden.