MGC Oirschot wint de NK 6-tallen in Putten

logo nmbOp zaterdag 23 en zondag 24 juni is in Putten (Gld) de NK 3/6-tallen gehouden. MGC Oirschot heeft daar met een herenteam aan deelgenomen.

De spelers die Oirschot vertegenwoordigden waren Martin van Holland, Ramon Craane, Chris Campfens, René Bos, Hans Verkooijen en Peter Joost Middag, aangevuld met een gastspeler in de naam van Jeroen van Holland, zoon van Martin. Andere deelnemende herenteams waren MGC Drachten, MGC Appelscha, MGC Zoetermeer en MGC de Houtduif.

Na een succesvolle zaterdag, waarin Oirschot 30 holeslagen voorsprong had genomen op de nummer 2 Drachten, was het de vraag of zondag deze voorsprong behouden kon worden.

Echter bleek de 2e dag helemaal in het water te vallen. Er is nog wel gestart, maar uiteindelijk bleek dat maar voor een paar banen te zijn. De eindstand van zaterdag was dus tevens de einduitslag. Daarmee werd Oirschot voor de 2e keer op rij Nederlands Kampioen Heren 6-tallen. Heren, gefeliciteerd !!

Bij de dames 3-tallen nam regerend kampioen MGC Leeuwarden, met ons aller Natasja Klarenbeek in de gelederen, het op tegen damesteams van MGC Zoetermeer, MGC Drachten en MGC de Houtduif.

Na een spannende eerste 3 ronden nam Leeuwarden in de vierde ronde een, naar later bleek, onoverbrugbare voorsprong op de dames van Zoetermeer. Leeuwarden plaatste zich daarmee voor de Europacup dames, later dit jaar in Vizela, Portugal. De heren van Oirschot hebben zich hier eerder ook al voor geplaatst door het winnen van de Landelijke Hoofdklasse.

Dus dames van Leeuwarden: gefeliciteerd en tot in Vizela !!

Klik hier voor de volledige uitslag.