Verslag en uitslag Vakantietoernooi MGC Oirschot

Buienradar voorspelde niet veel goeds voor deze zaterdag, maar het weer werkte perfect mee op het Vakantietoernooi 2011.

Om 11 uur waren alle deelnemers aanwezig om te beginnen aan hun eerste ronde waarvan de score niet verbeterd mocht worden. De familie van Kuringen deed van zich spreken: Diny kwam binnen met een rondje 31 en haar man Toon dacht echt dat hij vakantie had en speelde 49! De score van de tweede ronde mocht wel verbeterd worden en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Ad Matthijsse wist zijn score van 50 in deze ronde terug te brengen naar 34, de "bibbers" waren weg en plots lukte alles weer voor Ad. Ook Corrie Overweg wist haar score te verbeteren met 12 slagen. Alban Gerritsen deed goede zaken in deze ronde door zijn score van 37 naar 28 om te zetten en na twee rondes was hij de leider in het klassement. Rien Poirters deed ook goede zaken ondanks de slechte start van zijn herstelronde: op baan 1 dacht Rien van een twee een een te maken maar met putten was de concentratie even zoek en het werd een drie.

Na een lekker broodje Rookworst van Ad van Elderen de barman op deze dag werd begonnen met ronde vier. Hans Verkooijen liet zien dat hij de overwinning niet zomaar weg zou geven en speelde een rondje 29. Lisette Michiels die aan de leiding ging bij de dames recreanten speelde een mindere ronde van 46, maar nog niets aan de hand, ook deze ronde mocht verbeterd worden in ronde vijf. Van deze mogelijkheid maakte zij ook gebruik en bracht haar score terug naar 36. Het best in verbeteren deze ronde was Bernadette van Uden, zij bracht haar score van 59 naar 43, 16 slagen verbetering. Alban bleef verassen met een rondje 29 en bleef zo Hans 1 slag voor dus de laatste ronde zou de beslissing moeten brengen.

Deze laatste ronde was een "enen" ronde. De gespeelde enen in deze ronde werden van het totaal afgetrokken. Hans speelde 5 enen en Alban 4 zodat beide op een totaal uitkwamen van 84 holeslagen. Barrage dus en na dat zij beide baan 1 hadden gemist wist Hans de overwinning veilig te stellen en zo door een perfecte 1 op baan twee te slaan, Alban achter zich te laten.

Het was weer een gezellige dag geweest en nadat iedereen een prijsje mee kreeg gingen de deelnemers voldaan huiswaarts. Marjan Poirters won de enig echte Poedelprijs.

De volledige uitslag van deze wedstrijd is hier te zien.