Loting 3e ronde beker

Op woensdag 8 juni is er geloot voor de 3e ronde van de beker van MGC Oirschot.

Op deze avond werd er nog een laatste wedstrijd gespeeld voor de 2e ronde tussen Toon van Kuringen, Jan van Gisbergen en Dirk-Jan van de Laak. En dat was spannend... Dirk-Jan plaatste zich met 58 holeslagen voor de 3e ronde, maar er moest een barrage aan te pas komen tussen Jan en Toon. Deze werd gewonnen door Toon.

Omdat de score van Jan van Gisbergen (63) dezelfde was als die van Ad van Dongen, die tot op dat moment de beste verliezer was, moest er nóg een barrage gespeeld worden voor het laatste plaatsje in de volgende ronde. Deze barrage ging over het aloude barragesysteem, zoals die tot zo'n 15 jaar geleden gebruikelijk was op de lange baan. De barrage ging over 6 banen (baan 1 - dubbele heuvel - 3 muurtjes - schans - kasteel en baan 18) en de totaalscore van deze barrageronde maakte uit dat Ad van Dongen in de koker voor de 3e ronde kwam.

De derde ronde wordt gespeeld op 22 juni met uitloop naar de 2 woensdagen daarna. Er zijn groepjes van 2 gemaakt waarvan van iedere groep de minst goede speler af zal vallen. De winnaars plaatsen zich voor de laatste 8.

De bekerwedstrijden gaan over een combironde, die achter elkaar afgelegd moet worden. Je mag samen met je tegenstander bepalen of je eerst op kort of eerst op lang begint.

Klik hier voor de volledige loting