De acht van Oirschot maken het waar

logo nmbVelen dachten dat het onmogelijk was, MGC Oirschot toonde aan dat niets onmogelijk is. De derde wedstrijd van het LHK-seizoen is gewonnen door het Oirschotse team en lieten het thuisspelende team van de Hole Ridders de hakken zien.

Om bij het begin te beginnen was de zaterdagtraining een mengeling van spelen en de banen droog maken. Enkele buien verstoorden de training, maar in de middag liet het zonnetje zich zien en bleven de regenwolken weg, zodat er toch nog naar hartenlust getraind kon worden. Sommige teams waren er nog niet uit welke spelers er in de basis zouden staan, bij het team van Oirschot was er geen enkele twijfel. Natuurlijk niet verwonderlijk als je maar met zes spelers of speelsters bent, dan sta je automatisch in de basis. Dan moet je presteren, je kunt immers niet terugvallen op de reservespeler. Zes spelers en twee coaches, niet meer en niet minder. Chris, Martin, Steven, Natasja, Ilona, Hans, Joep en Loes, de acht van Oirschot.

Na de eerste ronde zag het er niet zo florissant uit. De voorlaatste plaats was aan ons team toebedeeld, na een matige ronde. De andere teams beleefden gelukkig ook een mindere start, zodat de onderlinge verschillen miniem waren. Alleen MGC Geldrop viel uit de toon met een score boven de 200 holeslagen, een achterstand die uiteindelijk onoverkomelijk bleek te zijn om mee te doen aan de top. Het thuisteam nam samen met Zoetermeer de leiding met Drachten in hun kielzog op één holeslag.

Drachten tekende in de tweede ronde al hun doodvonnis door wederom een matige ronde neer te zetten, evenals de derde ronde. Het mag dus duidelijk zijn dat het team uit het noorden de aansluiting mist met de top van Nederland. Jammer dat Jeroen Mantoua al in de eerste ronde gewisseld moest worden bij baan zestien. Spanning en onzekerheid werden hem teveel, dan moet er gewisseld worden. Geen vakwerk, Jeroen!!

Ook het team van de Hole Ridders moest na de eerste ronde wisselen. Henk Goris werd eruit gehaald en Jeroen van Holland maakte zijn opwachting. Als buitenstaander snap ik al helemaal niets van de opstelling van dit team, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de spelers. Het verraste mij dat Wendy niet in de basis stond en niet eens als reserve meedeed, maar hier zullen de wijze mannen hun redenen wel voor gehad hebben.

Met een goede tweede ronde wisten de thuistikkers de achtervolgers nog niet af te kunnen schudden. Sterker nog, Zoetermeer wist nog een paar holeslagen uit te lopen en stonden fier bovenaan. De regerend landskampioen was inmiddels al opgeklommen naar de derde plaats door een misstap van Geldrop en mede door de magistrale ronde van 23 slagen van Hans.

Na dit rondje leek het wel of de rest van het team vleugels kreeg. Er werd duidelijk "gasgegeven" zodat we na de derde ronde bovenaan stonden. Zoetermeer haakte goed aan en wist zo op de tweede plaats te blijven hangen.

Uiteindelijk is de overwinning met de 5 wedstrijdpunten mee gegaan naar Oirschot. Zoetermeer wist de tweede plaats niet vast te houden en werden zelfs nog voorbij gegaan door de Geldroppenaren.

De Hole Ridders werden uiteindelijk toch nog tweede, waardoor zij in de tussenstand hun voorsprong aan Oirschot kwijt zijn en op gelijke hoogte staan met negen punten. Geldrop volgt op gepaste afstand, zes punten en de teams van Zoetermeer en
Drachten lijken het geweld van de top niet aan te kunnen en hebben elk 3 punten.

Door goed en solide spel hebben de acht van Oirschot het dus geflikt, winnen in het hol van de leeuw. Natuurlijk komt dit niet zomaar aanwaaien. Zelfs Ton Slingerland vond dat sommigen van ons er wel heel veel voor over hadden om deze wedstrijd te winnen. In één week tijd drie keer gaan trainen, tsja, dat doet niet iedereen. Ook het feit dat er veel georganiseerd wordt op de banen van Ridderkerk doet niet veel goeds aan het thuisvoordeel van de Ridderkerkse MidgetgolfClub De Hole Ridders.

Maar je moet het toch maar kunnen brengen...

De volgende krachtmeting wordt weer gehouden in het prachtige midgetgolfpark te Appelscha. Eens kijken wat de teams geleerd hebben van de matige performance van de laatste keer en een wedstrijd waarin misschien het koren van het kaf gescheiden wordt.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Steven Steiger