De Hole Ridders winnen op Oirschotse manier

logo nmbDit verslag begint op een ingewikkelde wijze. Doordat de eerste wedstrijd in Geldrop in het water gevallen is en verzet is naar de reservedatum, wordt de tweede wedstrijd, die in Appelscha gespeeld wordt, dus de eerste wedstrijd van het LHK seizoen 2015.

De traditionele wedstrijd op het zweedse filt voorspelde een spannende, hernieuwde start van het seizoen, zeker na de afgelaste wedstrijd in Geldrop. Na één ronde in de regen stond het team van de Hole Ridders aan kop en er was een teleurstellende score van ons team.

Gelukkig waren de weergoden ons beter gezind dan twee weken geleden, al leek er wederom iemand de regendans voor zaterdag te hebben gedanst. Deze dag begon droog maar al vroeg in de middag viel het hemelwater al weer naar beneden, zodat er door de meeste van de spelers en speelsters geschuild werd in het onderkomen van Eppie Paulusma, de uitbater van dit horeca establissement. Inderdaad, de meeste van ons. Nieuwkomers in de LHK-competitie Alban en Michaela Gerritsen wisten van geen ophouden en trainden ongestoord door in de regen, totdat het hen ook te gortig werd.

Na een tijdje wachten werden de auto's toch maar gestart om richting hotel te gaan voor een avondmaaltijd en een goede nachtrust. De maaltijd was uitstekend, maar de nachtrust was voor verschillende niet optimaal. Het hotel lag midden in het centrum van Assen zodat de huiskerende jeugd regelmatig van zich liet horen.

Het ontbijt was wederom weer uitstekend, bij kaarslicht, want de verlichting was niet helemaal in orde. Kort samengevat was het hotel goed voor de inwendige mens, maar niet voor de broodnodige nachtrust voor sporters.

Gelukkig had WeerOnline goede vooruitzichten voor de wedstrijddag en reden we met zonnestralen de filtbanen van Appelscha tegemoet. Na een half uurtje inspelen moest iedereen even op de foto voor de jaarlijkse teamfoto zodat de thuisblijvers weten wie dat er bij welk team speelt. En toen kon het allemaal van start gaan.

 

Ilona moest het spits afbijten en moest meteen in de eerste startgroep aantreden, meteen gevolgd door Martin. Chris speelde op de derde positie waarna Natasja haar opwachting mocht maken. De sluitposten Steven en Hans konden nog even genieten van een kopje koffie, evenals de reservespeler Nick Verkooijen.

De eerste ronde ging het team van de Hole Ridders gewoon door met waar ze in Geldrop aan begonnen waren en stonden fier aan kop, gevolgd door Geldrop en Drachten. Het team van Oirschot stelde teleur met een vierde plaats en bleven Zoetermeer maar nipt voor.

Ik kan het niet anders zeggen dan dat ik verrast was over de ranking na de tweede ronde. Geldrop leidde, gevolgd door Drachten, Zoetermeer, Oirschot en hekkensluiter waren ineens de Hole Ridders. Bij de bookmakers had je goede zaken kunnen doen als je dit voorspeld had. En als je de juiste volgorde had na drie ronden, dan had je je baan wel op kunnen zeggen. Geldrop stond nog steeds op kop, maar de andere teams waren goed door elkaar geschud. De Hole Ridders en Oirschot waren gestegen in deze volgorde, Drachten en Zoetermeer hadden een mindere ronde en moesten een treetje omlaag op de ladder.

Toen de rook van de vierde ronde opgetrokken was hadden de Hole Ridders hun klim doorgetrokken, zodat zij als winnaars van de "eerste" LHK-wedstrijd 2015 de boeken in gaan. Gelukkig wist ons team op het nippertje tweede te worden zodat de schade nog enigszins beperkt bleef. Het team van Gelrop behaalde knap de derde plaats, ruim voor het team uit Drachten en Zoetermeer.

Nu zie ik jullie denken, wat heeft de titel van dit artikel nu te maken met deze uitslag? Ik zal het jullie haarfijn uitleggen.
MGC Oirschot wint al een paar jaar de Landelijke HoofdKlasse met soms matig spel. Dit matige spel wordt al jaren niet afgestraft door de andere teams, zodat ons team (achteraf) met gemak kampioen werd.

Als ik de scores van de teams vergelijk, dan kan ik onmogelijk iets anders zeggen dan dat de scores ontzettend tegenvallen. Een wedstrijd winnen met een gemiddelde van 34.4 holeslagen had niemand van te voren durven zeggen, niemand behalve Huub Bottenberg. Na de talloze trainingsrondjes heeft hij toch wel kijk op het spelletje, maar toch vind ik de prestatie over het algemeen ver onder peil en durf ik te zeggen dat de Hole Ridders op zijn Oirschots gewonnen hebben.

Tot de volgende wedstrijd in Ridderkerk, in het hol van de leeuw.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Steven Steiger