Oirschot wint 1e wedstrijd LHK vrij eenvoudig

logo nmbDe competitie, waar wij zolang naar uit gekeken hebben, is begonnen. De Landelijke Hoofd Klasse jaargang 2014 is van start gegaan op 6 april. Op de prachtige banen van MGC Drachten zijn wij begonnen te bouwen aan het project wat "EuropaCup Schriesheim" heet.

Zoals gewoonlijk is de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd een belangrijke oefendag, ware het niet dat de meesten al één of zelfs twee keer zijn wezen trainen in het hoge noorden.

De zaterdagtraining werd dus voornamelijk gebruikt om de puntjes op de i te zetten en alles nog eens goed na te lopen. Tijdens deze sessie werd voorgesteld om baan twee, de rechte baan, nog eens onder handen te nemen met andere ballen. Onze keuze was wel uit te trainen maar met de komst van de Heider ruwlak ging er een wereld voor ons open. Het aanspeelbereik en tempo werden verruimd, een omstelling (verandering van bal) die ons geen windeieren zou leggen. Uiteindelijk hadden we het beste teamresultaat van iedereen op deze baan.

Helaas gooide het weer roet in het eten. Zaterdag was het heerlijk voorjaarsweer, zondag leek het wel herfst. Drie regenonderbrekingen overschaduwde het wedstrijdbeeld. Het droog poetsen van de banen kostte veel kruim bij menig deelnemer maar dat mocht de pret niet drukken.

De tweede en vierde ronde waren een prooi voor ons team, de eerste ronde tweede en de derde ronde werd op de derde plaats afgerond. Uiteindelijk werd er overtuigend gewonnen en lieten we de thuisspelende ploeg ver achter ons op de derde plaats. Het team van MGC De Vrije Slag wist de tweede plaats te bezetten.

Een beter begin konden we ons niet wensen, zeker niet na de bliksemstart van sommige Drachtenaren, maar helaas voor hen werden de twee rondjes van 19 holeslagen negatief gecompenseerd door mindere scores van medespelers.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand.

Verslag door Steven Steiger.