Oirschot 1 wint wederom, nu in Appelscha

logo nmbDe derde wedstrijd in de Landelijke Hoofdklasse was op Zweeds filt. Voor de insiders een bekende maar zeer moeilijke baan. Voor wie de baan niet bekend is: een prachtig systeem (de banen zijn veel langer en moeilijkere hindernissen) en de baan in Appelscha lag er perfect bij, maar er is maar een baan van dit type in Nederland, dus weinig trainingsmogelijkheden, ook vanwege de ligging in het hoge noorden.

Oirschot had de zaken degelijk aangepakt door het vorige weekend met de bijna voltallige selectie van de twee teams een weekend in training te gaan. Vandaag dus de vraag of dit ook zijn vruchten af zou werpen in de wedstrijd. Oirschot 1 begon weer zeer goed aan de wedstrijd en sloot de eerste ronde af met een score van 209 holeslagen, 6 minder dan de torenhoge favoriet, Appelscha op hun thuisbaan. Oirschot 2 kon niet brengen wat er tijdens de trainingen werd gespeeld en moest na de 1e ronde genoegen nemen met de vijfde plaats.

Ook in de tweede ronde wist het eerste team van Oirschot 1 8 slagen te winnen op het team van Appelscha, en een solide voorsprong van 14 slagen op te bouwen. Niets leek een overwinning in de weg te staan, maar je weet dat het kan "spoken" in Appelscha. Oirschot 2 speelde een zeer acceptabele ronde van 233 holeslagen en rook aan de vierde plaats. De derde ronde speelde Appelscha een ijzersterke ronde van 206 holeslagen. Oirschot 1 speelde deze ronde hun slechtste ronde van de dag met 218 holeslagen, en de wedstrijd lag weer helemaal open. Het verschil tussen Oirschot 1 en Appelscha was na drie rondes 2 holeslagen in het voordeel van Oirschot. Het tweede team haakte af voor een goede positie in het dagklassement en kwam op de laatste plaats met een ronde van 245 holeslagen.

In een zeer spannende laatste ronde wist Oirschot 1 toch nog de overwinning na zich toe te trekken. Voordat de laatste spelers van Oirschot en Appelscha binnen moesten komen stonden de twee team op 813 holeslagen, ongemeend spannend dus. Met een verschil tussen deze spelers van 4 holeslagen in het voordeel van Oirschot werd dus deze derde wedstrijd ook winnend afgesloten door Oirschot 1 en staan ze ongeslagen aan kop van de Hoofdklasse met 18 punten. Oirschot 2 moest helaas genoegen nemen met de laatste plaats en staat na drie wedstrijden op de vijfde plaats.

Volgende wedstrijd is op 2 juni in Spoordonk, ditmaal na ondergronden op beton, trespa, filt, dan op rubber. Op 18 juni dan de laatste wedstrijd in
Leeuwarden op etherniet, dus alle ondergronden worden benut in deze competitie.

Speciale dank vandaag voor "onze" coach voor deze wedstrijd, Jacco van der Stelt, die door zijn aanwijzigingen en bal preparaties menige slag heeft verdiend voor beide teams van Oirschot.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de stand na 3 wedstrijden.

Groetjes,

Peter van Gisbergen