Oirschot opnieuw volop in de prijzen bij NK Variabel

logo nmbOp 19 en 20 mei is voor de eerste keer in de geschiedenis de NK Variabel gespeeld. Dit is een nieuw NK en wordt jaarlijks gehouden op de ondergrond waar de EK Senioren wordt gespeeld. Dit jaar is het EK Senioren in Rozemaai, België op kort, dus de NK Variabel was ook op kort, te weten in Doorwerth en Spoordonk.

Er deden totaal 8 leden van MGC Oirschot mee. Jan van Gisbergen en Piet van Gerven bij de Heren Senioren, Ilona de Kok en Loes van Gisbergen bij de Dames en Steven Steiger, Hans Verkooijen, Chris Campfens en Ramon Craane bij de Heren.

En het werd weer een weekend waarin Oirschot aardig wat medailles wist binnen te slepen.

Kampioen van Nederland in de eerste NK Variabel werd Steven Steiger met een prachtige score van 235. Hij bleef daarmee Hans Verkooijen met 1 slag voor, vooral de laatste ronde was erg spannend. Derde werd Martin Mulder net voor de op een knappe 4e plaats geëindigde Ramon Craane. Chris Campfens werd na een goede eerste dag (in Spoordonk) uiteindelijk 6e.

Bij de dames werd Ilona de Kok verdienstelijk 2e achter de voor Leeuwarden uitkomende Natasja Klarenbeek (maar de is stiekem gewoon ook van ons...!). Loes van Gisbergen werd 4e.

Bij de Heren Senioren ging de bronzen medaille verrassend naar Piet van Gerven, een heel knappe prestatie. Dat hij op Spoordonk weleens uit zijn slof kan schieten wisten we al, maar ook in Doorwerth speelde hij heel goed. Jan van Gisbergen eindigde net achter Piet op de 4e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.