René Bos wint finale nachttoernooi Geldrop van Steven Steiger

In de avond en nacht van 6 op 7 augustus is weer het traditionele nachttoernooi van MGC Geldrop gespeeld. Het is maar de vraag of deze traditie blijvend voortgezet kan worden, het deelnemersaantal was dit jaar bedroevend. Slecht 16 spelers hadden de weg naar Geldrop weten te vinden. Waaronder 4 spelers van MGC Oirschot, te weten René Bos, Steven Steiger, Hans Verkooijen en Willem van Disseldorp.

Na een aantal malen door regenval onderbroken te zijn, gingen de finaleronden steeds meer gepaard met betere omstandigheden. Willem van Disseldorp moest vroegtijdig de strijd staken, maar de eerse 3 plaatsen na de voorronden waren voor de 3 overgebleven Oirschottenaren.

Hans Verkooijen werd verrassend in de 1/8-finale uitgeschakeld door coming-woman Anja Derks (37-34). Onder toeziend oog van de bondscoach en clublid Peter Joost Middag wisten uiteindelijk 2 leden van onze club zich te plaatsen voor de finale. René Bos bond daarin de strijd aan met de man die gedurende het hele toernooi op pole-position stond (1e in het tussenklassement) Steven Steiger.

Het werd een finale van hoog niveau, met name René liet zien dat 's nachts werken (René zit in de beveiliging en werkt vaak nachtdiensten) een voordeel is. Met een 3 op baan 3 (een éénbaan) , een 2 op baan 9 (kan erin) een 2 op de banaan (éénbaan), een 2 op de kippenren (logisch), een 3 op de ook redelijk te scoren baan 16 en een 2 op baan 17 (éénbaan) kwam René toch tot een prachtige ronde van 26, de rest ging er dus in... Steven deed het ook goed met een ronde van 29, maar tegen het geweld van René was hij niet opgewassen.

Wellicht dat het deelnemersaantal volgend jaar weer wat hoger is, het zou jammer zijn als zo'n traditie in de Nederlandse minigolfwereld verloren zou gaan.

Klik hier voor de volledige uitslag